Pizza met gamba's

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 pak witbrood mix
  • 150 gr gepelde gamba's
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • 250 gr verse mozzarella
  • oregano
  • olijfolie
  • zout

Bereiden

Maak het deeg zoals beschreven op het pak met broodmix, maar vervang de boter door olijfolie. Verwarm de oven voor op 250° C. Ontvel de tomaten, dit gaat makkelijk als je ze 15 seconden in kokend water onderdompelt en ze vervolgens laat schrikken in koud water. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de gamba's in drie grote stukken. Pel de ui en snijd deze in dunnen ringetjes. Hak het gepelde teentje knoflook fijn. Laat de mozzarella uitlekken en snijd de kaas in kleine blokjes. Maak van het deeg een zeer dunne bodem, met een klein opstaand randje. Verdeel de blokjes tomaat over de bodem. Beleg de pizza met de gamba's en uien. Strooi de fijngehakte knoflook eroverheen. Breng de pizza op smaak met zout, peper en oregano. Besprenkel het geheel met olijfolie en plaats de pizza in het midden van de oven. Bak de pizza 15 tot 20 minuten. De bodem moet krokant zijn en de kaas gesmolten en een beetje bruin gekleurd.

Materialen

Oven, mixer

Bronvermelding