Tagliatelle met rivierkreeftjes

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 23-09-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr rivierkreeftjes
  • 100 gr roomkaas
  • 200 gr tagliatelle
  • 100 gr emmentaler in blokjes
  • 4 roma tomaten
  • 2 tl rode tapenade
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Bereiden

Snij de tomaten aan de onderkant kruisvormig in en leg ze ongeveer 15 sec in kokend water tot het velletje begint om te krullen. Laat ze schrikken in ijskoud water. Verwijder de velletjes, de zaden en zaadlijsten van de tomaat. Snijd het overgebleven vruchtvlees in blokjes. Kook de tagliatelle in water met een beetje zout, volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de tagliatelle af maar bewaar ongeveer 2 eetlepels van het kookvocht. Zet de pan met tagliatelle op een laag vuurtje en roer er langzaam de roomkaas en de 2 eetlepels kookvocht door. Als de tagliatelle een jasje van roomkaas hebben, voeg je de tomaat, kreeftjes en tapenade toe. Warm het geheel 1 minuut al roerend door. Breng de pasta op smaak met zout en peper. Schep de pasta op 2 grote borden en leg de blokjes Emmentaler er bovenop.

Materialen

Kookpan, vergiet

Bronvermelding