Koekjes bakken: Stroopkoeken

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 30-09-2009 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 240 gram zachte boter
  • 5 gram zout
  • 1 losgeklopt ei
  • 240 gram witte basterdsuiker
  • 10 gram gezeefde bakpoeder
  • voor de stroop:
  • 200 gram keukenstroop
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram zachte boter
  • 1 tl kaneel

Bereiden

Meng de boter met de suiker, zout en het ei. Kneed de bloem en het bakpoeder erdoor. Laat 1 uur afgedekt rusten op kamertemp. smelt de stroop in een pannetje, roer de overige ingredienten erdoor. Laat afkoelen tot lauwwarm. Neem het deeg en rol uit op een bloembestoven werkblad tot een lap van 2 cm dikte. Steek met een ronde vorm rondjes van 8 cm doorsnee. Leg ze op bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de koeken 20 min. op 170 graden tot goudgeel. Haal ze uit de oven en bestrijk met de stroop. Andere helft erop leggen. Warm zijn ze het lekkerst!

Bronvermelding