'Chili met Rundvlees en Aubergine', van Bart

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 02-04-2019 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 340 g extra mager rundergehakt ........

Bereiden

340 g extra mager rundergehakt 1 eetl (raapzaad)olie 2 uien, gesnipperd 4 teentjes knoflook, fijngesneden 2 eetl chilipoeder 1 eetl gedroogde oregano 1 tl gemalen komijn 2 groene paprika's, grof gesneden 150 g aubergine, in blokjes 1 blik à 8 dl blokjes tomaat 1.25 dl tomatenpuree 1 blik (à circa 5 dl) rode kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld - Bruin het rundergehakt in een grote pan op een middelmatig tot hoog vuur en schep het op een bord. Verhit in dezelfde pan de olie op een middelmatig vuur en voeg de uien, knoflook, chilipoeder, oregano en komijn toe. Roer alles circa 5 minuten om tot de uien zacht zijn geworden. - Voeg de paprika's en aubergine toe; bak alles 10 minuten tot licht goudbruin van kleur. Voeg tomaten, tomatenpuree en rundergehakt toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur lager en voeg de kidneybonen toe. Laat de chili circa 1 uur zachtjes koken tot de aubergine zeer zacht is.

Materialen

Het toevoegen van aubergine verleent deze chili een verrukkelijke, bijzondere smaak.

Bronvermelding