3 in de Pan

Gebak, Lunch, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 02-04-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 70 gram krenten en rozijnen
  • 1 zure appel

Bereiden

Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom. Klop het ei los. Voeg 150 ml melk en het losgeklopte ei toe aan het meel. Roer dit tot een glad mengsel en verdun dit geleidelijk met de rest van de melk tot een dik en glad beslag. Was de rozijnen en krenten in een zeef onder heet water, laat ze uitlekken en meng ze door het beslag. Schil en rasp de appel en schep dit direct door het beslag om verkleuren te voorkomen. Smelt 1 eetlepel boter in de pan en schap van het beslag 3 gelijkmatige porties in de pan. Bak op matig vuur de onderkant bruin en keer de 3 in de pan om wanneer de bovenkant droog is. Voeg zonodig nog wat boter toe en bak de andere kant lanzaam bruin totdat ze gaar zijn. Bak van de rest van het beslag en de bote nog een keer 3 in de pan.

Bronvermelding