Rode uien chutney met balsamico

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 14-04-2008 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetl olijfolie
  • 2 theel bruine basterdsuiker
  • 2 eetl balsamicoazijn
  • 40 gram rozijnen
  • versgemalen peper

Bereiden

Pel de uien en knoflook. Snijd de uien in halve ringen, snijd de knoflook in kleine stukjes. Verhit de olie en fruit de uien met de knoflook op een laag vuur in circa 15 minuten zacht. Voeg de basterdsuiker en de balsamicoazijn toe en laat het mengsel circa 10 minuten zachtjes inkoken tot het vocht verdampt is. Was de rozijnen en roer ze erdoor. Haal de pan van het vuur, laat de chutney afkoelen en breng het op smaak met peper.

Bronvermelding