Mueslikoekjes

Gebak, Nagerecht, 20 personen, Hollands.
Wachten: 45 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 15-04-2008 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 140 gram bruine suiker
  • 250 ml karnemelk
  • 150 gram Kellog's K of Cruesli Light
  • 2 eieren
  • 3 tl koekkruiden
  • 50 gram rozijnen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten in een kom en meng ze door elkaar. Maak het deeg daarna luchtig door het 2 min. met de mixer te mixen. Wordt het deeg te dik, verdun het dan met wat karnemelk. Leg bakpapier op een bakplaat. Maak bolletjes deeg en leg die op de bakplaat. Bak de koekjes 45 min. in de voorverwarmde oven. Circa 30 koeken. Ca. 80 kcal per koek Voor een variant met meer calorieën gebruik je volle melk ipv karnemelk, gewone cruesli ipv Crusli Light of Kellog's K en voeg je 60 gram ongezouten noten toe aan het deeg. Ca. 94 kcal per koek

Bronvermelding