'Provençaalse visschotel' van Astrid Kersseboom

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 27-04-2019 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g visfilet .......

Bereiden

Gouden zonlicht, groene heuvels, blauwe zee, de geur van tijm en rozemarijn. Voelen jullie de Provence al? Goede wijn, een lekkere rosé bijvoorbeeld en dít visgerecht en je waant je op vakantie. Eet smakelijk! - 600 g visfilet naar keuze (bijvoorbeeld kabeljauw, wijting, tilapia) 1 rode paprika 1 ui 300 g paddenstoelen 2 blikken gepelde tomaten (je mag ook zelf 6 tomaten van hun vel ontdoen) 3 teentjes knoflook 1 dl droge witte wijn 1 tl oregano 1 eetl basilicumblaadjes sap van een halve citroen olijfolie 75 g geraspte kaas peper en zout - Snij de visfilet in grote stukken en besprenkel met de citroensap. Snij de ui, knoflook, paprika en paddenstoelen. Doe een scheut olie in een pan en fruit hierin ui en knoflook. Doe daarna de paprika erbij en breng het op smaak met oregano, basilicum, peper en zout. Stoof de paddenstoelen in de witte wijn. - Bestrooi de visfilet met peper en zout. Verdeel het ui/paprikamengsel over de vis en schep de paddenstoelen met de wijn eroverheen. Doe daarna de tomaten er bovenop. - Zet de schotel 25 tot 30 minuten in de oven, op 175 graden. Strooi vijf minuten voor het einde de geraspte kaas over de schotel heen en laat die mooi goudgeel worden. Lekker met stokbrood.

Bronvermelding