Vacherins met Aardbeien

Anders, Nagerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 17-04-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 grote schareleieren
  • 1 keepje citroensap
  • 150 gram kristalsuiker
  • 6 passievruchten
  • 200 gram mascarpone
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 5 eetlepels zure room
  • poedersuiker
  • 1,5 dl double cream of slagroom

Bereiden

Verwarm de oven voor op de laagste stand, bekleed twee bakplaten met vellen bakpapier. Teken op papier 6 cirkels van 8cm doorsnee. Klop in een schone kom eiwitten met het citroensap vrij stijven pieken: niet te stij, anders wordt het schuim droog en korrelig.Klop geleidelijk de suiker erdoor, een eetlepel tegelijk,zodat het eiwitschuim glad en glanzend wordt. Schep de merinque in een spuitzak meteen grote, gladde spuitmond van 1-1,5 cm. Spuit de cirkels vol metringen schuim Spuit op elke cirkel langs de randen 2 ringen, zodat kleine mandjes ontstaan. Droog de vacherins minstens 2 uur de exacte oventijd hangt af van de temp. licht de vacheris op met een spatel: ze zijn gaar als gemakkelijk loslaten. Van buiten knapperig en van binnen nog wat zacht. trek voorzichtig het papier los en laat ze volledig afkoelen op een rooster. Snijd intussen de passievruchten doormidden. Schep de inhoud mit pitjes en al in een pannetje en laat de pulp inkoken tot de helft. ruk het sap met de bolle kant van een houten lepel door een zeef.De pitjes heeft u niet nodig. Roer in de kom de mascarpone, creme fraiche en zure room door elkaar. Meng het geconcentreerde passievruchten sap erdoor. Voeg zonodig poedersuiker toe. Klop de slagroom niet al te stijf en spatel hem door de passievruchtenroom. Schep vlak voor het sereveren de passievruchtenroom in de vacherins en schep de aardbeien erop. Bestuif licht met poedersuiker

Bronvermelding