Albóndigas con salsa (gehaktballen in tomatensaus)

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 18-04-2008 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
  • 1 beschuit of sneetje out witbrood, verkruimeld
  • 1 el gehakte verse tijm
  • zout en versgemalen peper
  • 2 el olijfolie
  • 1 blik gepelde tomaten (400g)
  • 400 ml rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • mespunt kaneel

Bereiden

Kneed door het gehakt het ei, de helft van de ui, knoflook, beschuit, tijm en zout en peper. Vorm er kleine gehaktballetjes van. Verhit voor de saus 1 el olijfolie en fruit hierin de andere helft van de ui. Voeg het blik gepelde tomaten, de rode wijn, de laurierblaadjes en de kaneel toe. Verwarm alles en laat zachtjes koken tot een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig. Verhit 1 el olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg ze bij de saus en stoof zachtjes ca. 15 min tot ze gaar zijn. Schep ze met de saus in kleine bakjes. Verwijder de laurierblaadjes. Serveersuggestie: lekker met grof volkorenbrood Tips: - Schep eens 50 g gehakte blanke amandelen of 100 g diepvriesdoperwten door de tomatensaus - Laat de laatste 5 min de inhoud van een pot (250 g) afgespoelde witte bonen in de saus meewarmen - Gebruik in plaats van tomaten uit blik 500 g verse gepelde tomaten - Laat de balletjes opstijven in de koelkast en stoof ze zonder aan te braden gaar in de tomatensaus - Maak er een hoofdgerecht en door de balletjes met pasta, bijvoorbeeld tagliatelle en een friss, groene salade te serveren - Vervang de helft van het rundergehakt door kalfsgehakt

Bronvermelding