Pittige kip met knapperige taugé

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 28-09-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • 3 st uien
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 1/2 kopje drinkbouillon (tuinkruiden)
  • 2 1/2 eetl. azijn
  • 12 eetl. ketjap
  • 6 eetl. ketchup
  • 8 eetl. bruine basterdsuiker
  • 1 eetl. sambal
  • 6 eetl pindakaas
  • 300 gr taugé

Bereiden

Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de uien. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de kipblokjes al omscheppend goudbruin en gaar. Neem de kip uit de pan en fruit in het achtergebleven bakvet de uien aan. Pers er de tenen knoflook boven uit en voeg de drinkbouillon toe. Voeg de azijn, ketjap en ketchup toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de bruine basterdsuiker, sambal en pindakaas toe en roer alles tot een saus. Voeg de kipblokjes toe en warm het geheel goed door. Voeg tenslotte de taugé toe en warm dit kort mee zodat de groente nog lekker knapperig blijft. Lekker met gekookte rijst, atjar en kroepoek.

Bronvermelding