Pasta met gerookte zalm

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 28-09-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr eierpasta
  • 2 st sjalotjes
  • 100 gr gerookte zalm of zalmsnippers
  • 35 gr boter
  • 1 eetlepel. tarwebloem
  • 2 theelepel geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 dl water
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 dl slagroom
  • 1 theelepel cognac
  • 2 theelepels fijngesneden dille of 1/2 theel. gedroogde dille
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 mespuntje cayennepeper

Bereiden

Snipper de sjalotjes. Snijd de zalm in reepjes. Kook de eierpasta gaar in de aangegeven kooktijd op de verpakking. Verhit intussen de boter in een braadpan en fruit de sjalotjes tot ze glazig zien. Fruit de tomatenpuree even mee. Blus het af met de cognac. Doe de tarwebloem erbij ene roer dit tot een glad mengsel. Voeg het water toe en breng het al roerend aan de kook. Daarna de wijn erbij en breng het weer aan de kook. Als laatste de slagroom erbij en breng het opnieuw aan de kook. Voeg de dille toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de eierpasta uitlekken. Meng de suas door de pasta en schep daarna de zalm erdoor. Serveer in een voorverwarmde schaal.

Bronvermelding