Menu
'BBQ, Acht keer marinade voor de barbecue', van Astrid
Ingrediënten
- lees beneden .......
Bereiden
Voor rundvlees en wild
3 dl rode wijn, 1 eetl rode wijnazijn, 1/2 eetl olie, 1 sjalotje in vieren, 1 tl peperkorrels, een stukje wortel in reepjes, een takje tijm en een blaadje laurier (opkoken en laten afkoelen).
-
Voor kalfsvlees
3 dl rode wijn, 1 tl gemalen peper, 1/4 tl nootmuskaatrasp, 3 eetl geknipte marjolein, de blaadjes van 1 takje tijm.
-
Voor vis
1/2 citroen en limoen in plakjes, 1 steel bleekselderij met groen in boogjes, takje dille, geplette witte peperkorrels, stukje gesnipperde ui.
-
Voor lamsvlees
1/2 fles rode wijn, 3 tenen knoflook in plakjes, 1 ui in schijven, 6 kruidnageltjes, 1/2 dl olijfolie, 1 tomaat in blokjes, een takje tijm.
-
Voor varkensvlees en kip
3 eetl rijstwijn, 1 eetl Japanse sojasaus, 1 eetl zoete sherry, 1 zomeruitje in ringen.
-
Voor wild en gevogelte
2 dl volle rode wijn, 1/2 dl rode port, 2 eetl honing, 1 ui in ringen, 1 tl geplette peperkorrels, 10 geplette jeneverbessen, 1 wortel in reepjes.
-
Voor kip en kalkoen
2 dl droge witte wijn, 1 eetl honing, sap van 1/2 citroen, 1 kaneelstokje, een takje munt.
-
Voor vis en schaaldieren
1 dl warme rijstwijn met 1/2 visbouillontablet (afgekoeld), 1 eetl zoete chilisaus, 1 cm geraspte verse gember, 1 eetl gembersiroop, 2 teentjes knoflook uit de pers, 1 bosuitje in ringen.
-
Site Jaapvanlelieveld, Allerlei over barbecuen Verzameld, bewerkt en geordend door Astrid Veltman