BBQ - Gegrilde artisjokken met knoflookmayonaise

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 21-04-2008 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • artisjokken

Bereiden

Voor de marinade : 75 ml. olijfolie, 2 el. fijgehakte dragon, sap van twee limoenen, 1/4 tl. zout, 5 middelgrote artisjokken Marinade: roer de olijfolie, dragon, citroen en zout samen en zet het even weg. Knip de bovenste puntjes van onderste (grootste) artisjokbladeren en ook de puntige stukjes met een keukenschaar. Schil de stelen. Snij de artisjokken door midden met een klein scherp mesje en verwijder het hooi. Doe de gehalveerde artisjokken direkt in de kom met het olijfoliemengsel en roer het gelijk door, dit om verkleuring tegen te gaan. Laat de artisjokken een uur marineren in deze olijfoliemensgel op kamertemperatuur. Haal ze daarna uit de kom en bewaar de marinade. Plaats de halve artisjokken in het midden van het rooster. Grill ze totdat ze zacht worden, ca. 20 tot 25 min., ondertussen goed inkwasten met de olijfolie-marinade. Serveer de gegrilde artisjokken met de overgebleven marinade en de knoflookmayonaise. Knoflookmayonaisesaus 4-6 teentjes knoflook , 2 eidooiers, wat citroensap, 1/4 l olijfolie , 1 tl mosterd, zout en peper. Teentjes door de pers in een schaal drukken, alle ingredienten behalve de olie en mosterd toevoegen. met de mixer kloppen en druppelgewijs de olie erdoorkloppen, later iets sneller de olie toevoegen. Als laatste de mosterd erdoor roeren.

Bronvermelding