Salade: Cajunsalade met gerookte kip en surimi

Salades, Buffet, 8 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-04-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr paprika gemengd gekleurd en gesnipperd
  • 750 gr bleekselderij in boogjes
  • 750 gr (winter) wortel in reepjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 Spaans pepertje fijn gesnippers
  • 1 fles coktailsaus
  • 15 gr verse bieslook fijngehakt
  • 500 gr surimi in stukjes van 1 cm
  • 500 gr gerookte kip in reepjes

Bereiden

Voorbereiden: Breng in een ruime pan circa 3 liter water aan de kook. Schep (in delen) de paprika, bleekselderij en winterwortel erin en kook ze 2-3 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de pan in een vergiet en spoel ze af onder stromend koud water. Meng ui en Spaans pepertje door de cocktailsaus. Bereiden: Meng de gekookte en afgekoelde groentes met bieslook, peterselie, surimi, gerookte kip en saus. Verdun de saus eventueel met wat water als deze te dik is. Tip: Serveer hier vers afgebakken stokbrood met kruidenboter bij. Wijnadvies: Hot en trendy zomers met een lekkere droge rosé: Vega Libre rosado of Viña Maipo merlot rosé.

Bronvermelding