Menu
Salade: Cajunsalade met gerookte kip en surimi
Ingrediënten
- 750 gr paprika gemengd gekleurd en gesnipperd
- 750 gr bleekselderij in boogjes
- 750 gr (winter) wortel in reepjes
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 Spaans pepertje fijn gesnippers
- 1 fles coktailsaus
- 15 gr verse bieslook fijngehakt
- 500 gr surimi in stukjes van 1 cm
- 500 gr gerookte kip in reepjes
Bereiden
Voorbereiden:
Breng in een ruime pan circa 3 liter water aan de kook. Schep (in delen) de paprika, bleekselderij en winterwortel erin en kook ze 2-3 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de pan in een vergiet en spoel ze af onder
stromend koud water. Meng ui en Spaans pepertje door de cocktailsaus.
Bereiden:
Meng de gekookte en afgekoelde groentes met bieslook, peterselie, surimi, gerookte kip en saus. Verdun de saus eventueel met wat water als deze te dik is.
Tip:
Serveer hier vers afgebakken stokbrood met kruidenboter bij.
Wijnadvies:
Hot en trendy zomers met een lekkere droge rosé: Vega Libre rosado of Viña Maipo merlot rosé.