Menu
Goelashsoep à la dikke
Ingrediënten
- 1,3 kg magere varkenslappen
- 500 gram uien
- 1 knolselderij
- 1 selderij
- 500 gram winterpeen
- 500 gram prei
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 200 gram spercibonen
- 1 pot gare bruine bonen (grote pot)
- 2 blikjes grote tomatenpuree
- 2 liter kippebouillon
- 1 kopje bloem
- goulashkruiden
- peper, zout, paprikapoeder
Bereiden
GOELASHSOEP A LA DIKKE
varkensvlees en de uien in kleine stukjes snijden, eerst de uien glazig fruiten, daarna het vlees toevoegen en ongeveer 2 uur laten smoren.
De knolselderij, paprika, peen, spercibonen en de prei en kleine stukjes gaar koken (ongeveer 1 uur).
Voeg de bloem bij het vlees en de uien en meng dit zonder klonten.
Gooi alles in een grote pan bij elkaar, voeg nu de bruine bonen, selderij en tomatenpuree bij. Kruiden naar smaak toevoegen (let op met de goelashkruiden). Laat dit tot slot een kwartier pruttelen.
Materialen
koekepan, grote soeppan