Romige mosterdsoep

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 30-09-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kippebouillontabletten
  • 1/2 kleine prei
  • 50 gram katenspek
  • 1 eetlepel olie
  • 1 bekertje creme fraiche
  • 2 eetlepels mosterd (naar smaak)
  • 1 kuipje volvette smeerkaas (100 gram)
  • 4 eetlepeles allesbinder
  • zout en peper

Bereiden

In een pan 1 liter water met bouillontabletten aan de kook brengen, intussen de prei schoonmaken en in dunne ringen snijden( wassen en laten uitlekken) en krokant bakken in de olie. Spek op keukenpapier laten uitlekken, met een garde de creme fraiche door de bouillon kloppen en de mosterd er door roeren, smeerkaas al roerende in de soep laten smelten, spek erdoor, soep binden met allesbinder, op smaak brengen met zout en peper, als laatste e prei toevoegen en direct opdienen.

Materialen

keukenpapier, koekepan, soeppan

Bronvermelding