Gehaktballen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 02-06-2016 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui grote ui, gesnipperd
  • 2 teen knoflook, geperst
  • 1 ei
  • paneermeel
  • flinke scheut ketjap manis
  • gehaktkruiden (van Mikado bij AH)
  • blokje smeltjus van Croma

Bereiden

Ui snipperen, knoflook persen. Beiden door het gehakt kneden, samen met een flinke scheut ketjap, het ei en de gehaktkruiden. Voeg zoveel paneermeel toe als nodig is om 4 stevige ballen te maken. Smelt een 1/2 pakje Croma in een braadpan en braad de ballen rondom aan. Als de buitenkant lekker bruin is, voeg je koud water toe totdat de ballen voor minstens de helft onder staan. Breng aan de kook en zet het vuur laag. De ballen zijn na ongeveer 30-40 minuten goed gaar. Voeg vlak voordat je ze uit de pan haalt een klontje smeltjus toe. Heerlijk!

Bronvermelding