ASPERGES (ze zijn er weer) met zalmfilet, lekker snel klaar

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 01-05-2008 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram asperges
  • 200 gram zalmfilet
  • 150 a 200 gram pasta (bv penne)
  • 1 bekertje creme fraiche
  • 1 paar takjes verse dille
  • 1 scheutje witte wijn
  • 1 snuf zout & peper
  • 1 handje parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1/2 bosje basilicum

Bereiden

Breng een pan water (met zout) aan de kook voor de pasta. Schil de asperges en breek de houtige uiteinden af. Zet het aspergeafval op met weinig koud water, breng aan de kook en laat even trekken (min. 5 minuten). Snij intussen de asperges in stukjes van ± 2 ½ cm. Snij de verse zalmfilet in reepjes. Hak de verse dille fijn. Vis de schillen uit het kookwater en doe de aspergestukjes erin. Kook ze in ±10 minuten gaar. Doe (even later, afhankelijk van de kooktijd) de pasta in de andere pan met kokend water. Giet intussen een scheut witte wijn en een scheut kookvocht in een pan. Laat op hoog vuur even inkoken. Voeg de crème fraîche toe en maak al roerend warm. Voeg de stukjes zalm toe samen met de Parmezaanse kaas en de geperste knofllook. Breng op smaak met zout, peper en 2/3 van de verse dille. Giet de asperges en de pasta af en roer door de saus. Serveren: op warme borden met de rest van de dille en wat versgemalen peper en basilicumblaadjes.

Materialen

Asperges en zalm zijn een heerlijke combinatie. Dit is een chique maar makkelijke pastagerecht in een romig sausje met verse dille. Je gebruikt er rauwe zalm voor die al roerend gaar wordt in de hete saus. Maar je kunt ook gerookte zalm(snippers) nemen.

Bronvermelding