Gevulde courgettes

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 26-04-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gram Rijst
  • 4 grote Courgettes
  • 2,5 dl Gezeefde tomatenblokjes
  • 250 gram Rundergehakt
  • 2 plakjes Ontbijtspek (fijn gesneden)
  • 1 grote Ui ( gesnipperd)
  • 5 eetlepels Geraspte kaas
  • 2 teentjes Knoflook

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de rijst gaar volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd dit in stukjes. Laat de tomaten uitlekken in een vergiet. Verhit de olijfolie in een koekepan en roerbak hierin ui,ontbijtspek,tomatenblokjes en knoflook circa 3 minuten. Voeg vervolgens het rundergehakt toe en roerbak dit tot het bruin kleurt en het vocht verdampt is ( circa 4 minuten). Voeg de gekookte rijst ,italiaanse kruiden en de stukjes courgette toe en roerbak dit nog 1 minuut op een matig vuur. Schep het mengsel in de courgetteschillen en strooi de geraspte kaas erover. Leg de gevulde courgettes op een bakplaat met bakpapier en bak de courgettes in 30 minuten gaar in de oven.

Bronvermelding