Belgische wafels

Brood/sandwiches, Hapje, 20 personen, Anders.

Laatst aangepast: 11-03-2010 | 30 keer bewaard

Ingrediënten

  • 550 gr bloem
  • 225 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 stuks eieren
  • 6 dl melk

Bereiden

Zorg dat het wafelijzer goed voorverwarmd is ! smelt de boter, zeef de bloem met bakpoeder in een kom. Voeg suiker en vanillesuiker toe. Doe de boter en eieren bij het bloem/suikermengsel en voeg geleidelijk aan de melk toe. Telkens roeren tot een gladde massa ontstaat. Verhit een wafelijzer ( tefal met ruitjes) en vul een soeplepel met het beslag. Verdeel de inhoud van de soeplepel over de twee wafelijzers en doe het deksel dicht. Wacht een minuut en draai het ijzer om . Wacht weer een minuut en draai het ijzer weer terug. Twee wafels zijn nu klaar. Doe de volgende portie in de soeplepel en ga zo door totdat je 25 wafels hebt gebakken bron: receptenweb Elma Beurskens

Materialen

Tefal wafelijzer met ruitjes.

Bronvermelding