Andalusische zalm (Saumon a l'Andaluse)

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 30-09-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 moten zalm
  • 1,5 dl mayonaise
  • 100 gram rijst
  • 100 gram rozijnen
  • 2 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 krop sla
  • tomatenketchup
  • peper, zout

Bereiden

Laat de rozijnen wellen in lauw water. Kook de zalm als in een mousse van zalm. Kook de rijst gaar en laat hem afkoelen. Voeg er 2 eetlepels tomatenketchup aan toe. was en droog de sla. Maak de paprika schoon en snij ze julienne. Was de tomaten en snij ze in plakjes. Laat de moten zalm uitlekken, haal er het vel af en de graten uit zonder de moten stuk te maken. Leg de blaadjes sla op een serveerschaal en leg hierop een bodempje rijst. Daarop de moten zalm, waar overheen stukjes paprika en de rozijnen.De tomaat als garni langs de rand, saus apart serveren.

Bronvermelding