Surinaamse kipkerrie met masala en spitskool

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 12 drumsticks
  • 3 el masala
  • 3 t knoflook
  • 2 uitjes in stukjes
  • 2 trostomaten in stukjes
  • 2 thl djinten (gemalen komijn)
  • 2 a 3 blokjes kippenbouillon
  • 1 mme jeanette peper, zonder zaadjes
  • 4 el tomatenketchup
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el uitgeperst limoensap of azijn
  • 6 aardappels in kleine stukjes
  • 4 rotis (van afhaal of toko)
  • 1 á 2 glazen water
  • 8 gekookte eieren

Bereiden

strooi wat masala en beetje ketjap en zout over de kip. 15 min laten staan. Dan braden in zonnebloemolie, als kip bruin wordt ook ui en knof erbij en de tomaten met djinten,ketchup,klein beetje ketjap en limoensap en water en bouillonblokjes. De schoongemaakte peper in stukjes erbij (goed handen wassen, superscherp!). Met aardappels erbij aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen tot alles lekker zacht is. Indien nodig vocht toevoegen. Spitskool kort roerbakken in olie, op smaak maken met geraspt stukje bouillonblok. Zorg dat de groente niet in het vocht drijft, het moet knapperig blijven. Serveer evt met sambal, de roti en de gekookte eieren.

Materialen

TIP Maak de kip 's ochtend al klaar of zelfs de dag van te voren zodat de smaken lekker intrekken en de saus/jus een beetje bindt door de zetmeel uit de aardappels.

Bronvermelding