Menu
Franse salade en vinaigrette
Ingrediënten
- 1 zak bladsla
- pijnboompitten
- 1 stuk uit (wit)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel azijn of citroen
- 1 mespunt honing
- 1 mespunt mosterd
- zout
- (vers gemalen) peper
Bereiden
Was de sla en doe deze in de slakom.
Schil de ui en snij deze in flinterdunne uienringen.
Rooster de pijnboompitten en een droge pan.
De vinaigrette:
Doe de azijn/citroen, suiker, honing, mosterd, zout en peper in een schaal en roer dit tot een glad en egaal mengsel.
Daarna de olijfolie langzaam bijschenken in een dun straaltje en tegelijk blijven roeren. Desgewenst kan iets aanlengen met water.
De vinaigrette over de salade uitschenken kort voor het opdienen.
Materialen
slakom + bestek, snijplank, scherp mes, schaaltje, koekepan.