AARDAPPELPANNEKOEKJE met gerookte zalm en dilleroom

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Fusion.
Wachten: 240 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 26-05-2008 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine of halve komkommer
  • 1 dl witte wijn azijn
  • 1 el suiker
  • 125 gram gekookte aardappel
  • 1 el bloem
  • 1 stuks ei
  • 1 dl melk
  • 1 el olijfolie
  • 100 gr gerookte zalm
  • 2 el verse dille
  • 2 el sour cream
  • 1 draai versgemalen peper en snuf zout

Bereiden

Was komkommer met schil. Schaaf plakken over de lengte met kaasschaaf. Leg in een diep bord. Meng azijn met snuf zout en suiker,giet over de komkommer en zet minstens 4 uur weg. Meng zure room met 1 el dille en breng op smaak met peper en zout. Beslag: Prak aardappel fijn en meng met bloem en ei. Roer er 1 dl melk doorheen. Voeg een snufje zout toe en eventueel nog wat melk. Laat komkommer uitlekken in vergiet. Bak 4 flensjes op 4 bordjes. Drappeer er eerst komkommer en dan zalm op en bovenop een kwart van de dilleroom. Strooi rest van dille erover en serveer direct. TIP: Maak de pannekoekjes een dag eerder. Hoef je ze alleen nog op te warmen.

Materialen

Lekker voorgerechtje voor een speciale gelegenheid.

Bronvermelding