Zalm met roergebakken witlof, appelstroop en tijm

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 04-05-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram zalm
  • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 2 sjalotjes, zeer fijn gesnipperd
  • 6-8 struikjes witlof
  • 200 gram tagliatelle (wit en groen)
  • 4 el olijfolie
  • 1 el appelstroop
  • 1 el balsamico azijn
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiden

Kook de pasta volgens de verpakking. Bestrooi de zalm met zout peper. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de moten zalm in 8-10 minuten gaar. Keer halverwege. Verhit in een wok de rest van de olie en roerbak de sjalotjes en tijm. Voeg na 2 minuten de witlof toe. Bak nog 3-4 minuten en voeg de appelstroop en balsamico toe. Serveer de pasta met de zalm en roergebakken witlof

Bronvermelding