Asperges koken makkelijk, twee methodes

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 07-05-2008 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges

Bereiden

Methode 1: Schil de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Leg alles (ook de schillen dus) in een ruime pan met water. Voeg wat zout toe. Breng het rustig aan de kook en draai dan het gas uit. Dit kun je al eerder op de dag doen. Laat gewoon in het kookvocht afkoelen. Als het etenstijd wordt haal je de schillen en de afgesneden stukjes eruit en breng je gewoon het water nogmaals aan de kook. Ze zijn nu precies goed. Van het kookvocht kun je saus en/of soep maken. N.B.: deze kookwijze is alleen geschikt voor witte asperges. De groene worden te gaar op deze manier. (methode Snelklaar) Methode 2: Breng ruim water met wat zout aan de kook en leg de asperges in het kokende water. Wacht even tot het water weer kookt, dek de pan dan af en doe direct het vuur uit. Laat de asperges 15-20 minuten in het hete water liggen, ze zullen mooi beetgaar worden. Laat ze op een doek uitlekken. Bestrooi ze met versgemalen peper en schenk er wat olijfolie over. Serveer ze met plakken gekookte achterham en een zacht gekookt ei. (methode Libelle)

Bronvermelding