Tomatentapenade

Anders, Hapje, 8 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 07-05-2008 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 14 tomaten
  • 1 knoflook
  • 40 groene olijven
  • italiaanse kruiden
  • parmesan

Bereiden

Ontdoe de tomaten van hun schil. (Snij de tomaat kruislings in aan de onderkant en doe hem enkele tellen in kokend water en laat hem vervolgens schrikken in koud water. Je kunt hierna heel makkelijk de schil eraf pellen.) Doe de tomaten op een bakplaat en besprenkel de tomaten met wat olijfolie. Droog de tomaten dan zo'n 3 uur in de oven op 125 graden. Strooi vervolgens wat italiaanse kruiden over de tomaten en zet ze nog een uur terug in de oven op 150 graden. Doe de 'zon'gedroogde tomaten, de olijven, de uitgeperste knoflook en de (originele!) parmesan in de keukenmachine en meng/maal het op de hoogste stand.

Materialen

oven / combi-magnetron keukenmachine

Bronvermelding