Bavarois van asperges met bloedsinaasappelsaus

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 stuks asperges
  • 100 gram Suiker
  • 12 blaadjes in koud water geweekte gelatine
  • 2,5 dl stijfgeklopte slagroom
  • 3 stuks uitgeperste bloedsinaasappels (ca 3dl)
  • 1 theelepel aardappelzetmeel (aangemaakt met water)
  • 200 gram verse frambozen
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 citroen
  • muntblaadjes

Bereiden

Houd van de asperges de punten apart voor de garnering. De bijna gaar gekookte asperges met het kookvocht(samen 500 gram) in de mixerblender fijn pureren. 1 dl van deze puree met de suiker aan de kook brengen en hieraan de uitgeknepen gelatineblaadjes toevoegen. Dit weer bij de overige puree voegen en op ijs laten koelen totdat het begint te stollen. Spatel vervolgens de slagroom erdoorheen. Deze massa in bevochtigde vormpjes gieten en in de koelkast laten opstijven. In de tussentijd het bloedsinaasappelsap aan de kook brengen en licht binden met het in water opgeloste aardappelzetmeel. Laten afkoelen en als het geheel te dik is, verdunnen met wat bloedsinaasappelsap. De verse frambozen bestrooien met witte basterdsuiker en citroensap. De puddinkjes even in een heetwaterbad zetten en lossen op koele bordjes. De saus rondom gieten en garneren met de aspergepunten., gemarineerde frambozen en munttopjes

Bronvermelding