Amerikaanse coleslaw

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 720 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 31-12-2013 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • witte kool

Bereiden

Deze salade smaakt het best als je hem een dag van tevoren maakt. ........................................ 1 grote ui , fijn gesnipperd 1/2 groene of rode paprika 500 gram panklare witte kool in dunne reepjes 2 tl bouillonpoeder tuinkruiden 4 el appelciderazijn 75 gram suiker 1 tl karwijzaad 1 tl gemalen mosterdzaad 2 el mayonaise of halvanaise, of half kwark/half mayonaise 2 el (bij voorkeur platte) fijngehakte peterselie en/of bieslook ................................................. Ui snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In een grote slakom ui, paprika en kool door elkaar scheppen. In een pan de bouillonpoeder oplossen in 3/4 liter heet water. Azijn, suiker, karwijzaad en mosterdzaad al roerende toevoegen en 3 minuten zachtjes laten koken. Warme bouillon door koolmengsel scheppen. Laten afkoelen in koelkast zetten. Koolsalade minimaal 12 uur in de koelkast laten staan zodat de smaken goed intrekken. ................................................ Serveren:: De salade is het lekkerst als hij een uur vantevoren uit de koelkast gehaald wordt. Dus niet te koud serveren. Koolsalade voor het serveren omscheppen met mayonaise (light). Verse peterselie erover strooien. Lekker bij de BBQ, gourmet, geroosterd vlees of kip of gewoon een hamburgertje. Tip: voor een iets kruidige smaak, kun je er nog wat (grove) mosterd aan toevoegen.

Bronvermelding