Chocolate Chip Cookies

Gebak, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 12-05-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 255 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram kristalsuiker
  • 220 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 3/4 theelepel vanille extract (of -essence)
  • 430 gram patentbloem
  • 2 theelepels baking soda
  • 1 1/4 theelepe; bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 300 gram chocolade chips

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een bakplaat/bakplaten met bakmatje of bakpapier. Doe de bloem, baking soda, bakpoeder en zout in een kleine kom en roer door elkaar. Mix in een grote kom de boter met de twee soorten suiker luchtig. Voeg 1 ei toe, blijf mixen tot het ei volledig is opgenomen en voeg het volgende ei en de vanille extract toe. Mix kort totdat alles gemengd is. Voeg het bloemmengsel toe en roer op lage stand met de mixer tot een samenhangend geheel. Roer er (met een lepel) de chocolade chips door. Schep bergjes deeg op de bakplaat. Het beste gaat dit met een kleine ijsbolletjestang. Laat wat ruimte tussen de bergjes deeg, de koekjes lopen tijdens het bakken wat uit. Bak op 180 ºC in 12 - 14 minuten bruin en gaar. Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat en laat ze dan op een rooster helemaal afkoelen.

Bronvermelding