Aardappelsalade van thuis

Salades, Bijgerecht, 6 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 23-07-2024 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2-3 el vocht uit zilveruitjespotje
  • 2-3 el mayonaise
  • 1 tl mosterd (evt)
  • zout en peper
  • 20 zilveruitjes zoetzuur
  • 1/5 grote rode paprika
  • 10 cm komkommer met schil
  • 1 bosje bieslook

Bereiden

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout gaar. Doe het zilveruitjesvocht in een kom waar de salade in wordt opgediend en voeg de mayonaise en evt. de mosterd toe en zout en peper ( ong. 1 tl elk). Proef even, smaak mag best stevig zijn omdat de aardappels e.d. nog worden toegevoegd en het koud wordt gegeten. Snijd het stuk paprika in kleine blokjes, snijd de komkommer in de lengte door, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes en voeg bij het mayonaisemengsel. Knip de bieslook hierboven klein en roer alles goed door. Als de aardappelen gaar zijn ze afgieten, even laten uitdampen en dan zo heet mogelijk als je kan in stukjes snijden en toevoegen aan de marinade. Goed mengen en laten afkoelen. - Ik voeg ook nog wel paprikapoeder toe, en je kunt verder natuurlijk toevoegen wat je lekker vindt. VOOR 35-40 PERSONEN : Afwasteil (ronde) aardappels, 1 potje zilveruitjes, 1 rode paprika, 1 komkommer, 3 el yoghurt, 8 el mayonaise, 1 el mosterd, bos(je) bieslook, 8 el vocht zilveruitjes. Reken voor hoeveelheid aspergerolletjes in ham erbij 1 per persoon, Reken voor gevulde eitjes erbij 1 1/2 per persoon. Hoeveelheden als salade onderdeel is van een buffet. - Voor 38 aspergerolletjes 4 potjes asperges (bevatten ca. 19 asperges) en 500 g slagers achterham (in breedte gehalveerd) nodig. - Als je eieren moet pellen, niet te verse eieren gebruiken, die zijn moeilijk te pellen. - Ongeveer een uur voor het koken de eieren omdraaien zodat de dooier mooi in het midden komt.

Bronvermelding