Pytt-i-panna

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 17-09-2013 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram gehakt
  • 1500 gram gekookte aardappels
  • 1 potje doperwtjes
  • 2 grote uien
  • 500 gram gerookt vet spek
  • boter
  • peper
  • zout
  • ei

Bereiden

Voorbereiding 1. Kook de aardappels en in snijdt ze in blokjes. 2. Snijdt het spek in dobbelsteentjes. 3. Snipper de uien. 4. Laat de doperwtjes uitlekken. Bereiding 1. Bak de aardappels in de boter tot ze bruin zijn. 2. Fruit de uien . 3. Bak het gehakt rul en maak het op smaak met peper en zout. 4. Bak het spek uit. 5. Meng de gebakken aardappelen, uien, rul gebakken gehakt en de uitgelekte doperwtjes door elkaar en breng op smaak met peper en zout en warm het goed door. 6. Strooi bij het opdienen de spekblokjes over het gerecht. 7. Serveer er eventueel een salade bij. Dit Noorse recept smaakt heel lekker met een spiegelei erop.

Bronvermelding