Frambozencake

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Frans.
Wachten: 35 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 16-08-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 Eieren
  • 170 gram Zelfrijzendbakmeel
  • 1/3 zakje Instandgist
  • 160 gram Suiker
  • 150 gram Boter
  • 200 gram Frambozen
  • 6 Muntblaadjes
  • 1 eetlepel Frambozenlikeur

Bereiden

De frambozencake is een lekker smeuïge cake, onmogelijk om het bij één stukje te laten... Mix de eieren met de suiker en voeg het meel en gist eraan toe. Smelt de boter en voeg dit bij de deegmassa. Pureer 150 gr frambozen met 3 muntblaadjes en voeg dit ook aan de deegmassa toe. Vet een bakvorm in (ik gebruik een ronde bakvorm in bloemvorm = +/- 8 stukken) en giet een laag deeg in de vorm; Doe de rest van de frambozen en muntblaadjes (in kleine stukjes geknipt) erbij en weer een deeglaagje. In de oven gedurende +/- 40 minuten op 180 graden C Besprenkel de cake zodra hij uit de oven komt met de frambozenlikeur. Variant: 1. Frambozen kunnen heel goed door bosbessen of blauwe bessen vervangen worden. 2. 100 g witte chocolade grof geraspt

Materialen

Mixer

Bronvermelding