Komkommersla met paling en garnalen

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 17-05-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stuks komkommer
  • 2oo gram gekookte garnalen
  • 100 gram gerookte paling
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • 1 snuf witte peper uit de molen
  • 1 snuf zeezout
  • 1 theel. geraspte citroenschil
  • 1/2 theel suiker
  • 3 eetl olijfolie extra vergine
  • 1/2 doosje tuinkers
  • 25 gram rucola

Bereiden

Maak een dressing van azijn,olie,peper,zout,citroenrasp en suiker. Snij de komkommer in de lengte door, verwijdr met een theelepel het zaad en snij de 2 halve komkomers in dunne halve ringetjes. Doe ze in de dressing met de gewassen garnalen en schep alles door. Laat een half uur intrekken. Verdeel de salade over 4 bordjes leg rondom rucolablaadjes en daarop stukjes paling. Garneer het midden met een pluk tuinkers.

Materialen

snjmes,plank,theelepel, rasp,kom, 4 bordjes

Bronvermelding