Menu
Komkommersla met paling en garnalen
Ingrediënten
- 1 stuks komkommer
- 2oo gram gekookte garnalen
- 100 gram gerookte paling
- 2 eetlepels sherryazijn
- 1 snuf witte peper uit de molen
- 1 snuf zeezout
- 1 theel. geraspte citroenschil
- 1/2 theel suiker
- 3 eetl olijfolie extra vergine
- 1/2 doosje tuinkers
- 25 gram rucola
Bereiden
Maak een dressing van azijn,olie,peper,zout,citroenrasp en suiker. Snij de komkommer in de lengte door, verwijdr met een theelepel het zaad en snij de 2 halve komkomers in dunne halve ringetjes. Doe ze in de dressing met de gewassen garnalen en schep alles door. Laat een half uur intrekken. Verdeel de salade over 4 bordjes leg rondom rucolablaadjes en daarop stukjes paling. Garneer het midden met een pluk tuinkers.
Materialen
snjmes,plank,theelepel, rasp,kom, 4 bordjes