Aardappelsoufflé met saffraan uit Madrid

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 15-11-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 15 gram roomboter
  • 15 gram bloem
  • 2 dl melk
  • 2 middelgrote eieren
  • 0,1 gram saffraan
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf peper
  • 1 snuf nootmuskaat
  • 2 eetlepels paneermeel

Bereiden

Kook de aardappelen gaar, maak intussen een roux van boter en bloem, meng er de melk door breng roerend aan de kook , maak er een dikgebonden saus van en breng opsmaak met peper,zout,noot en saffraan. Doe de gekookte aardappelen in een roerzeef en roer tot kruim en vermeng het warme kruim met de saus, roer dan de dooiers erdoor . Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door de aardappelmassa. Bestrooi bodem en wanden van de souffléschaal met paneermeel en schep de massa in de schaal. strijk van boven glad met een vork strooi bovenop en dun laagje gezeefd paneermeel en zet de schaal in een voorverwarmede oven 180oC. gedurende 30 min. Controleer op gaarte en kleur, Een diep ingestoken mes moet er schoon uitkomen en de kleur moet goudbruin zijn.

Materialen

aardappelschilmes,2 kookpannen,garde,ingevette souffléschaal

Bronvermelding