Aardappel-artisjoksalade (lekker makkelijk en snel)

Salades, Bijgerecht, 2 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g kleine nieuwe aardappeljes, gewassen

Bereiden

Voor de dressing: 1 el citroensap of (witte) balsamico-azijn 65 ml olijfolie Knorr strooi-aroma naar smaak 1 theelepel mosterd of Dyonnaise ev. nog wat zout versgemalen peper 4 lente-uitjes, in plakjes 300 g uitgelekte artisjokharten uit blik, gehalveerd een handje Kalamata-olijven, ontpit en gehalveerd Kook de aardappeltjes gaar (eventueel in de magnetron) en giet ze af. Halveer ze als ze wat groot zijn en doe ze in een grote mengkom. Voeg de dressing toe en laat afkoelen tot lauwwarm. Vlak voor het serveren de uitjes en artisjokharten erdoor mengen. Op kamertemperatuur serveren. Deze salade kan een dag van tevoren worden bereid. Afgedekt in de koelkast bewaren en voor het opdienen op kamertemperatuur laten komen. Lekker bijvoorbeeld met gegrilde kip, een beetje veldsla en geroosterde courgette.

Bronvermelding