Menu
Aardappel-artisjoksalade (lekker makkelijk en snel)
Ingrediënten
- 500 g kleine nieuwe aardappeljes, gewassen
Bereiden
Voor de dressing:
1 el citroensap of (witte) balsamico-azijn
65 ml olijfolie
Knorr strooi-aroma naar smaak
1 theelepel mosterd of Dyonnaise
ev. nog wat zout
versgemalen peper
4 lente-uitjes, in plakjes
300 g uitgelekte artisjokharten uit blik, gehalveerd
een handje Kalamata-olijven, ontpit en gehalveerd
Kook de aardappeltjes gaar (eventueel in de magnetron) en giet ze af.
Halveer ze als ze wat groot zijn en doe ze in een grote mengkom.
Voeg de dressing toe en laat afkoelen tot lauwwarm.
Vlak voor het serveren de uitjes en artisjokharten erdoor mengen.
Op kamertemperatuur serveren.
Deze salade kan een dag van tevoren worden bereid.
Afgedekt in de koelkast bewaren en voor het opdienen op kamertemperatuur laten komen.
Lekker bijvoorbeeld met gegrilde kip, een beetje veldsla en geroosterde courgette.