Verse pasta met basilicumsaus

Pasta, Voorgerecht, 8 personen, Italiaans.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 20-05-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 el basilicum, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of uitgeperst
  • 4 el Parmezaans kaas, geraspt
  • 4 el Pecorino kaas, geraspt
  • 10 el olijfolie
  • zout

Bereiden

Maak eerst de saus voor U de pasta gaat koken. Doe alle ingredienten in een keukenmachine of blender en laat de machine zo lang lopen tot een saus met de dikte van mayonaise is ontstaan. De saus kan ook met de hand worden gemaakt. Doe de basilicum en de knoflook in een vijzel en druk alles tot een pasta. Voeg wat zout en de geraspte kaas toe. Blijf roeren tot alles zich goed heeft vermengd en voeg daarna onder voortdurend roeren duppeltje voor druppeltje de olie toe tot een saus is onstaan met de dikte van mayonaise. Kook nu de pasta zolang als nodig is, giet af en meng er de saus doorheen. Serveer meteen op verwarmde borden, evt. garneren met een krulletje parmezaanse kaas of een blaadje basilicum.

Materialen

blender

Bronvermelding