Gegratineerde mosselen

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 20-11-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetl. olie
  • 4 lenteuitjes, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 spaans pepertje, fijngehakt
  • 1 eetl. citroen- of limoensap
  • 2 eetl. koriander, fijngehakt
  • 1 snufje zout
  • 100 g zachte boter
  • 300 g gekookte mosselen
  • 50 g parneermeel
  • Naanbrood

Bereiden

1. Verhit de olie en bak hierin de uitjes, knoflook en het spaanse pepertje gedurende 3 min. op laag vuur, voeg citroensap en een snufje zout toe. 2. Verwarm de grill voor op de hoogste stans. 3. Roer de boter los en voeg het uienmengsel toe. 4. Vet 4 eenpersoons ovenschaaltjes in met de uienboter, verdeel de mosselen over de schaaltjes en verdeel de rest van de uienboter en het parneermeel erover. 5. Zet de schaaltjes onder de hete grill en laat de mosselen heet en bruin worden.

Materialen

pan, ovenschaaltjes

Bronvermelding