Menu
Hete kip
Ingrediënten
- 500 gr kipfilet in blokjes
- 2 eetl olie
- 1/2 dl ketjap
- 1/2 dl ketchup
- 3 á 4 eetl pindakaas
- 2 theel sambal
- zout en versgemalen peper
- 1/2 dl water
Bereiden
Breng de kipblokjes op smaak met zout en versgemalen peper.
Verhit de olie in een wok of koekepan en bak de kipblokjes goudbruin.
Voeg de ketjap, de ketchup en 1/2 dl water toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de kip 10 minuten. Roer de pindakaas erdoor tot een dikke saus ontstaat. Breng de kip pittig op smaak met de sambal. Laat de kip nog 5 minuten zachtjes stoven.
Serveer de kip met witte rijst en komkommmersalade en kroepoek.
Is ook heerlijk op een vers broodje.