Farfalle met artisjokken

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • Farfalle
  • 200 gram artisjokken, uitgelekt, grof gehakt
  • 125 gram pancetta
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook
  • paprikapoeder
  • citroensap
  • 1 el peterselie
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • olijfolie

Bereiden

Kook de pasta, in ruim water met zout en olijfolie. Verhit intussen wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Roerbak de pancetta 2 minuten, of tot hij knapperig begint te worden. Voeg de ui toe en bak nog 1 minuut of tot de ui zacht is. Voeg de knoflook en paprikapoeder toe en roerbak 2 tot 3 minuten. Voeg de artisjokken en het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door elkaar. Voeg de uitgelekte pasta toe en warm even door. Roer de peterselie en 75 gram parmezaanse kaas erdoor. Serveer met nog parmezaanse kaas apart erbij.

Bronvermelding