Aardappelschotel met olijven en witte wiijn

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 55 minuten,

Laatst aangepast: 26-05-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr vastkokende aardappelen
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 12 zwarte olijven zonder pit
  • 3 el olijfolie
  • 11/2 dl droge witte wijn
  • versgemalen peper en zout

Bereiden

Aardappels schillen en in lengte in 8 partjes snijden. Sjalotjes in vieren snijden Knoflook in plakjes snijden. Paprika in stukjes snijden. Olijven halveren. In braadpan aardapp.sjalot, knoflook, paprika, olijven, olie en wijn door elkaar scheppen. Bestrooien met zout en peper. Mengsel aan de kook brengen en afgedekt in ca 40 min. op zacht vuur gaar laten worden. Af en toe omscheppen. Serveren bij bv entrecote en een groene sla

Bronvermelding