Kerriepreisoep met ham en knoflookkaaspistolet

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g prei, gesneden
  • 2 stuks aardapplen, in blokjes
  • 1 appel, geschild
  • 1 el milde kerriepoeder
  • 2 el olijfolie
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 200 g ham, in reepjes
  • 4 bruine pistoletjes
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • 75 g belegen kaas, geraspt
  • 1 bakje zure room

Bereiden

Verhit de olijfolie en bak prei, appel, aardappel en kerriepoeder 2 minuten. Voeg een liter water en tabletten toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Verhit ovengrill. Snij pistolethelften in met doorgesneden teen knoflook. Rooster licht onder grill. Laat op rooster afkoelen en strooi kaas erover. Zet deven onder grill tot kaas kleurt. Pureer de soep. Voeg ham en zure room toe en warm 't nog even goed door.

Bronvermelding