Aardbeientaart met citroenkwark en munt

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-05-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • Aardbeien

Bereiden

Ingrediënten: boter, om in te vetten 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid 100 g pure chocolade, in stukjes 1 citroen 450 g Franse magere kwark (Melkan) 750 g aardbeien, kroontjes verwijderd versgemalen (zwarte) peper poedersuiker blaadjes munt voor garnering Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vorm licht in en bekleed deze met het deeg. Druk de naden met duim en wijsvinger goed tegen elkaar aan. Prik de deegbodem in met een vork. Leg het bakpapier op het deeg en verdeel de steunvulling erover. Bak de deegbodem circa 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder steunvulling en bakpapier en zet de bodem nog 10 minuten terug in de oven tot hij lichtbruin is. Laat de taartbodem daarna op een rooster afkoelen. Bereiden: Smelt de chocolade in de magnetron 2-3 minuten op 800 Watt, of au bain-marie. Bestrijk de afgekoelde taartbodem met de gesmolten chocolade en laat dit hard worden. Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht. Schep rasp en sap door de kwark en verdeel dit mengsel over de chocolade van de taartbodem. Schik de aardbeien erop, maal er een beetje peper over en bestuif de rand van de taart met poedersuiker. Garneer met blaadjes munt. Tip: Neem in plaats van magere Franse kwark Vruchtenkwark aardbei (Melkan). Variatie: Marineer de aardbeien eens 10-15 minuten in een beetje balsamicoazijn. Laat de peper dan vervallen. Wijnadvies: Aardbeientoetjes bruisen zo heerlijk weg met Moscato d’Asti.

Materialen

taartvorm of quichevorm Ø 26 cm bakpapier steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)

Bronvermelding