Maaltijdsalade van kropsla met rookvlees en geitenkaas

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 30-05-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g krieltjes
  • 300 g doperwten
  • 1 kropsla
  • 1 bosje radijs
  • 1 groene appel
  • 3 bosuitjes
  • 200 g verse geitenkaas
  • 100 g runderrookvlees
  • 1 tl mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 1 doosje bieslook

Bereiden

Kook de krieltjes in 8-10 minuten gaar en laat afkoelen. Kook de doperwten volgens verpakking gaar. Was de sla en verwijder de lelijke bladreen. Scheur de sla in stukjes. Snij de radijs in dunne schijfjes en de krieltjes in plakjes. Snij de appel met schil in dunne plakjes. Meng de sla met radijs, doperwten, aardappel en appel. Snij rookvlees in reepjes en meng dit door de salade. Klop van de mosterd, olie en citroensap een dressing. Meng de dressing voorzichtig door de salade. Verkruimel de geitenkaas over de salade. Rooster de boterhammen. Knip de bieslook over de salade en serveer direct met het geroosterde brood.

Bronvermelding