Aardbeien-rabarber-compôte

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 31-05-2008 | 27 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gr Rabarber
  • 35 ml Vocht (water, sinaasappelsap of appelsap)
  • 1 bolletjes Geconfijte gember in stukjes
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 35 gr Suiker
  • 0,5 tl Kaneel
  • 350 gr Aardbeien

Bereiden

- Rabarber in kleine stukjes snijden. - Met het vocht, suiker, gember en kaneel aan de kook brengen. - Ca. 10 minuten laten koken. - Ondertussen aardbeien in stukjes snijden. - Als de rabarber uit elkaar is gevallen en compote is geworden de aardbeien toevoegen en5 minuten meekoken. - Compote in schaaltjes doen en af laten koelen.

Bronvermelding