Pompoensoep (supersimpel)

Soepen, Voorgerecht, 8 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 07-03-2016 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stuks Spaanse peper
  • 2 Kg pompoen
  • 2 grote preien (in stukken)
  • 2-4 teentjes knoflook
  • 2 liter kippen- of groentebouillon
  • 300 gram gerookte kipfilet in plakjes
  • 2 eetlepels room
  • 3 eetlepels boter of kokosolie
  • 3 takjes koriander

Bereiden

Pompoen schillen met scherpe kaasschaaf, ontdoen van draden/pitten (lepel!) en in niet al te grote stukken snijden. Prei in grove stukken snijden en wassen. Spaanse peper wassen - ev. zaadjes verwijderen, dan wordt t minder pittig - en versnipperen. Knoflookteentjes persen/fijn snijden. Boter/kokosolie in een grote soeppan doen en meteen de versgeperste knoflook en peper erbij roeren. Zodra dit zo'n 2 minuutjes zachtjes heeft gebakken, stukken pompoen samen met de prei ca. 5 min. roerbakken op middelhoog vuur. De bouillon erbij en 20min laten sudderen. Ondertussen de kipfiletplakjes in kleine reepjes/stukjes snijden. Pureren met staafmixer. Koriander knippen boven de kommen, ev. kip toevoegen (zorg dat deze niet koud zijn!) en scheutje room erbij.

Materialen

Grote pan, staafmixer, kaasschaaf/dunschiller en mes (scherp!), knoflookpers

Bronvermelding