Menu
'Beste Succes Recept Indische kip', slaat in als een bom
Ingrediënten
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 2-3 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 9 el ketchup
- 9 el ketjap-manis of asin
- 6 el azijn
- 5 el bruinesuiker
- 2-3 el pindakaas
- 1 el citroensap
- 2 rode pepers, in ringetjes
- 200 g taugè
- kroepoek en rijst
- eventueel roerbakgroenten ( Oosterse )
- 1 tl rode tabasco
- 1-2 el gembersiroop
Bereiden
Verhit boter en olie in een wok en roerbak de kip, bestrooi met peper & zout naar smaak. Haal kip uit de pan en even apart houden.
Fruit de ui, peper en de knoflook. Voeg kopje water, ketchup, ketjap, bruine suiker, azijn, gember-siroop en de pindakaas toe. ( eventueel 1 el citroensap ) De kip terug in de pan en warm goed door.
Proef het even en voeg eventueel naar smaak 1-2 tl bouillon-poeder toe. Laat het gerecht ca 5 min. sudderen.
Vlak voor serveren de taugé toevoegen aan het gerecht.
( eventueel bestrooien met seroendeng naar smaak ).
TIP: Bak roerbak-groenten mee met de ui.
Serveer met bijv. peultjes of snijbonen of een frisse gemengde salade.
Lekker met rijst en kroepoek.
Materialen
wok