'Beste Succes Recept Indische kip', slaat in als een bom

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 1.022 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 2-3 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 9 el ketchup
  • 9 el ketjap-manis of asin
  • 6 el azijn
  • 5 el bruinesuiker
  • 2-3 el pindakaas
  • 1 el citroensap
  • 2 rode pepers, in ringetjes
  • 200 g taugè
  • kroepoek en rijst
  • eventueel roerbakgroenten ( Oosterse )
  • 1 tl rode tabasco
  • 1-2 el gembersiroop

Bereiden

Verhit boter en olie in een wok en roerbak de kip, bestrooi met peper & zout naar smaak. Haal kip uit de pan en even apart houden. Fruit de ui, peper en de knoflook. Voeg kopje water, ketchup, ketjap, bruine suiker, azijn, gember-siroop en de pindakaas toe. ( eventueel 1 el citroensap ) De kip terug in de pan en warm goed door. Proef het even en voeg eventueel naar smaak 1-2 tl bouillon-poeder toe. Laat het gerecht ca 5 min. sudderen. Vlak voor serveren de taugé toevoegen aan het gerecht. ( eventueel bestrooien met seroendeng naar smaak ). TIP: Bak roerbak-groenten mee met de ui. Serveer met bijv. peultjes of snijbonen of een frisse gemengde salade. Lekker met rijst en kroepoek.

Materialen

wok

Bronvermelding