Chocoladetulband met oranjesnippers (tulbandvorm)

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 70 minuten,

Laatst aangepast: 15-12-2015 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram boter
  • 230 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 375 gram bloem, gezeefd
  • 2 theelepels bakpoeder, gezeefd
  • 5 eieren, nr. 2 losgeklopt
  • 3 eetlepels melk
  • 75 gram oranjesnippers
  • 75 gram pure chocolade, grof gehakt
  • 75 gram witte chocolade, grof gehakt
  • cacaopoeder

Bereiden

Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Oven voorverwarmen op 175 graden. Boter met suiker, vanillesuiker en zout zacht en romig kloppen. Bloem en bakpoeder mengen. Eieren en bloemmengsel in gedeelten door botermengsel roeren. Melk, sinaasappelschil, pure en witte chocolade toevoegen. Deegmengsel in vorm scheppen en tulband in midden van oven in 60-70 minuten bakken. Op rooster laten afkoelen. Tulband voor serveren heel dun met cacao bestrooien. (P.S. nog nooit gedaan; hij is zo al mooi en heerlijk)

Materialen

grote tulband (2,5 liter), ingevet

Bronvermelding