Menu
'Aardappelsalade met Tonijn en Sperziebonen' (Slank & Zomers)
Ingrediënten
- 1 kilo vastkokende aardappelen, geschild en in stukken
- 300 gram sperziebonen (afgehaald)
- 1 rode ui, in ragfijne ringen
- 2 blikjes tonijn in water (à 185 gram), uitgelekt
- 75 gram zwarte olijven zonder pit, in ringetjes
- 6 el halfvolle slasaus
- 30 gram peterselie, fijngesneden
- 1 zak rucola (75 gram)
Bereiden
Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in 15 - 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Kook ook de sperziebonen in een bodempje water met zout in 5 - 6 minuten knapperig gaar. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder koud stromend water.
Meng de aardappelen met de ui, de tonijn, de olijven, de slasaus en de peterselie.
Breng de aardappelsalade op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de rucola over 4 borden en schep de aardappelsalade erop. Lekker met dikke sneden geroosterd donker brood.
KINDERTIP: Serveer de tonijn, de ui en de olijven apart en stel de salade aan tafel samen.